Indean Ocean Travel Indean Ocean Travel Indean Ocean Travel
La Réunion
Mauritius
Seychellen

Hoofdpagina Algemeen Informatie Accomodaties Prijzen
Duiken Golf Huwelijk Links Contact Zoeken FAQ
Home >

ALGEMENE INFORMATIE OVER GOLF OP MAURITIUS

Mauritius is de ideale plek om te golfen: mooie greens en perfect weer. Onderstaand treft u enkele hotels met golfbanen aan.


Belle Mare Plage

18 hole par 72 championship baan 6014 meters
18 hole par 71 championship baan 5927 meters

Een paradijs voor golfers. De twee golfbanen (The Legend & The Links) hebben een internationale standaard. Elke 18-hole baan is een uitdaging voor zowel professionals als ook voor de amateur. De golfbanen zijn internationaal erkend en diverse internationale golfpartijen vinden er plaats waaronder de zogenaamde Mauritius Open.

Sinds 1994 wordt elk jaar de Mauritius Open georganiseerd. Zo'n 70 professionals en meer dan 150 amateur golfers uit 22 landen nemen elke keer weer deel aan dit golffestijn. De verrichtingen worden gevolgd door tijdschriften en TV-zenders uit meer dan 30 landen.

The Legend
De golfbaan The Legend is ontworpen door een Zuidafrikaanse kampioen t.w. Hugh Baiocchi. De golfbaan, gesitueerd aan één van de mooiste stranden van Mauritius, heeft 18 karakteristieke holes. De hele setting (bossen, mooi gras) zorgen ervoor dat u met veel plezier uw golfkwaliteiten kunt uitleven. Voor een overzicht van de holes van deze golfbaan.

The Links
De tweede golfbaan The Links is ontworpen door Rodney Wright en Peter Alliss en werd in november 2002 geopend. Deze 18-hole golfbaan is mede ontwikkeld op basis van het succes van de Legend.


Hotel Le Paradis en Dinarobin Hotel Golf & Spa
18 hole par 72 championship baan 5899 meters
18 hole par 72 championship baan 6498 meters
18 hole par 72 championship baan 7200 meters


Indien u in één van beide hotels verblijft heeft u een unieke mogelijkheid om kennis te maken met drie internationale golfbanen.

Door de samenwerking tussen Paradis Golf Club, Golf du Château en Tamarina Estate kunnen gasten van le Paradis en Dinarobin Hotel Golf & Spa het unieke voorrecht om te golfen op één van de drie internationale golfbanen. Elke golfbaan is totaal anders en biedt een unieke atmosfeer en landschap aan de golfers.

Op een afgelegen privé-schiereiland in het zuidwesten van Mauritius ligt de Paradis 18-hole championship golfbaan met op de achtergrond de majestueuze berg Le Morne.

Een ideale plek om uw ervaringen op golfgebied uit te kunnen leven.

Een winkel alsmede een clubhuis met de mogelijkheid om uw golfspullen in bewaring te geven zijn bij de golfbaan. Tevens treft u daar een bar en toiletten aan. In het clubhuis kunt u ballen, clubs, trolley's en een golfkar huren.

De tee-off is op slechts 20 meter van de receptie en van het strand. Voor hotelgasten worden er tweemaal per week gratis collectieve lessen verzorgd.

Bij de golfbaan zijn twee full-time instructeurs aanwezig, die de golfers met raad en daad terzijde kunnen staan.

De andere twee golfbanen zijn op 25 minuten rijden van Paradis.

De Golf du Château ligt aan de zuidkust van Mauritius en geeft u door de algehele entourage (m.n. de Château Bel Ombre) een koloniaal gevoel. De 6498-meter par 72 golfbaan, ontworpen door Peter Matkovitch, combineert een authentieke koloniale omgeving met Mauritiaanse kenmerken als suikerietvelden, heuvels en de blauwe Indische Oceaan.

Met uitzicht op de bergen in het zuidwesten van Mauritius geeft de Tamarina Golf Estate en de Beach Club een typisch Afrikaans cachet. De 7200-meter Wright Golf Design golfbaan is een par 72 champioship golfbaan met 5 verschillende tees per hole.

Door deze drie golfbanen is de zuidwestelijke kant van Mauritius de ultieme droom van iedere golfer.


One&Only Le Saint Géran
9 hole par 33 baan 2312 meter

Voor de golfliefhebbers in het hotel Le Saint Géran een ideale plek. Het hotel heeft zelf een Gary-Player 9-hole 33 par golfbaan met de David Leadbetter Academy pro. Op 20 minuten afstand van het hotel is een 18-hole championship golfbaan. Op 5 minuten treft u de golfbaan van het Belle Mare Plage Hotel.


Shandrani Hotel
9 hole par 30 baan 767 meters

Indien u een enthousiaste golfer bent vindt u op de golfbaan van het Shandrani-hotel een plek van rust en ontspanning. Een heerlijke en goed onderhouden golfbaan, die langs de strand van het Shandrani hotel ligt en waar u een goed uitzicht heeft over de Indische Oceaan. De toegang tot de goolfbaan is gratis voor gasten van Shandrani Hotel. De moeilijkheid van deze golfbaan is vooral daarin gelegen dat de golfbaan klein is.

Daardoor is deze golfbaan zeer geschikt voor beginners en voor hen die zeer nauwkeurig en beheerst uw slagen willen beoefenen.

Bij de golfbaan is, als onderdeel van een gezondheidscentrum een clubhuis waar tevens uw golfspullen kunnen worden opgeslagen. Tevens kunt u in het clubhuis ballen, clubs en trolley's huren.

De tee-off is op slechts honderd meter verwijderd van de receptie en het strand. Voor hotelgasten worden er tweemaal per week gratis collectieve lessen verzorgd.

Bij de golfbaan is een een full-time instructeur aanwezig, die de golfers met raad en daad terzijde kan staan.

Hotel Trou Aux Biches 
9 hole par 32 baan 1984 meters

Het Trou Aux Biches Hotel heeft een eigen golfbaan, die aangelegd is in een fantastische tropische setting omgeven door exotische planten en bomen zoals onder andere de casuarina- en palmboom. Kortom een genot voor de golfer. Deze golfbaan, de enige in het Noorden van Mauritius, is op slechts 15 minuten van de andere Beachcomber hotels in het Noorden.

De golfbaan beschikt over een clubhuis met een opbergkamer voor de golfspullen. De tee off is op slechts 200 meter van de receptie en het strand.

Groepslessen (tweemaal per week) worden gratis aan hotelgasten gegeven. de golfbaan beschikt over twee professionele golfers die klaar staan indien een hotelgast iets nodig heeft of beschikbaar zijn voor privé-lessen. Golfballen, clubs en trolleys zijn bij het clubhuis te huur.
© Copyright 1990-2022 - INDIAN OCEAN TRAVEL SGR